Het tweede kerstkind

Het is bijna Kerstmis. In de klas van Nellie wordt gezongen en gesproken over de geboorte van het Kerstkind. Bij Nellie thuis wordt een nieuw kindje verwacht. Nellie hoopt zó dat dat ook een Kerstkindje wordt. Maar dan moet het wel op Eerste Kerstdag en in een stal worden geboren en bovendien een jongetje zijn. Hopelijk komen dan ook de Drie Wijzen langs met cadeautjes!

Het kindje wordt inderdaad op Eerste Kerstdag geboren maar verder komt er van Nellie’s mooie plannetjes helemaal niks terecht! Mama moet voor de bevalling naar het ziekenhuis en Nellie mag niet eens mee maar moet naar Oma en Opa! Bovendien is het nieuwe kindje een meisje, is de kraamhulp een vervelend mens en loopt Papa de hele tijd heen en weer te rennen met luiers en gordijnen in plaats van de kerstboom op te tuigen.

Net als Nellie heeft besloten dat dit de stomste Kerst van de eeuw is komen de Drie Wijzen binnen. Ze zoeken het Kerstkind. En bij wie komen ze terecht? Bij Nellie! Natuurlijk ziet Nellie ook wel dat het gewoon de vermomde Opa, Oma en tante Nel zijn maar ze kan weer lachen. En een zusje? Dat is eigenlijk best leuk!

Proeftekst  Het tweede kerstkind

2e.kerstkind.demo

Tekst:Dolf Verroen, Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Alex de Wolf
Uitgever:Van Holkema en Warendorf
Aantal rollen:18 tekstrollen, aan te vullen met een koor
Voor:De hele school, te spelen door groep 6/7
Aantal liedjes:5
Speelduur:40 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals