Minoes

Minoes is een kat die niet zo lekker in haar vel zit. Haar vacht valt uit en ze begint menselijke trekjes te krijgen. Haar kattenvrienden besluiten haar te helpen dit raadsel op te lossen. Intussen trekt ze in bij Tibbe, een verlegen journalist bij de plaatselijke krant, die van de hoofdredacteur het dorp in moet om nieuws te verzamelen. Minoes helpt hem, samen met de Katten-nieuwsdienst, aan verhalen en Tibbe krijgt eindelijk zelfvertrouwen. Meneer Smit, de hoofdonderwijzer, wil een vereniging van dierenvrienden oprichten en vraagt daarvoor de heer Ellemeet als voorzitter. Ellemeet is als directeur van de geurtjesfabriek de belangrijkste man van het dorp. Dan ontdekt de Katten-nieuwsdienst dat Ellemeet helemaal geen dierenvriend is maar een autoritaire bullebak. Tibbe durft hierover eerst niet te schrijven omdat katten als getuigen niet geloofwaardig zijn. Als hij echter hoort dat Ellemeet de jonkies van de Jakkepoes in een vuilniszak heeft gestopt wordt hij woedend en schrijft een stuk in de krant waarin hij Ellemeets wandaden onthult. Aan het eind komt Minoes voor de keuze te staan weer kat te worden of mens te blijven. Ze kiest voor het laatste omdat ze inmiddels van Tibbe is gaan houden.

Een kindermusical met sprookjesachtige elementen en een heuse moraal: ‘Als je kiezen moet, luister dan (ook) naar je gevoel, het verstand is al zo vaak de baas’. De meeste personages zijn katten dus de kostuum- en schminck-afdeling kan z’n hart ophalen. Er zijn 22 rollen en er is een koor waarvan de grootte variabel is. De teksten zijn lekker direct en bevatten veel humor.

Proeftekst Minoes
minoes.Demo

Proeftekst Minoes Middenbouw
minoes.Demo

Tekst:Annie M.G. Schmidt en Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Carl Hollander
Uitgever:Querido
Aantal rollen:Minimaal 15, maximaal 22 (+ eventueel koor)
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:9
Speelduur:80 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals