De club van lelijke kinderen

Schone straten, gratis amusement en geen lelijke kinderen meer. Dat belooft Generaal Isimo. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk wordt hij gekozen tot nieuwe leider van het land. Maar als hij zijn beloftes daadwerkelijk nakomt ontstaat er onrust. Want honderden kinderen laten verdwijnen, ook al zijn ze lelijk, dat kan toch eigenlijk niet? Gelukkig zijn twee van hen, Paul en Ellen, ontsnapt. Krijgen zij het voor elkaar om een eind te maken aan deze nachtmerrie? En waar is trouwens de koningin gebleven?

De musical heeft 35 rollen en is met minimaal 24 leerlingen te spelen (M-versie). De musical is ook beschikbaar in een uitgebreide versie voor dubbele groepen. Er kunnen dan 53 kinderen aan meedoen (XL-versie).

De club van lelijke kinderen is het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, maar nog steeds actueel. Er is al eerder een succesvolle professionele musical van gemaakt door jeugdtheatergroep Hofplein, maar nu is er ook een (helemaal nieuwe) versie voor de basisschool. Met elf liedjes en leuke, goed te spelen dialogen is de musical heel geschikt om groep acht er de schoolcarrière op feestelijke wijze mee af te laten sluiten.

De musical heeft 35 rollen en is met minimaal 24 leerlingen te spelen (M-versie). De musical is ook beschikbaar in een uitgebreide versie voor dubbele groepen. Er kunnen dan 53 kinderen aan meedoen (XL-versie).

De club van lelijke kinderen is ook te zien als bioscoopfilm, zie de trailer

Proeftekst medium-versie

De club van lelijke kinderen M-versie Demo tekst

Proeftekst XL-versie

XL- Demo tekst

Tekst:Jan de Waard n.a.v. gelijknamige het boek van Koos Meinderts
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Annet Schaap
Uitgever:Ploegsma

M-versie

Aantal rollen:Minimaal 24, maximaal 35
Aantal liedjes:11
Speelduur:70 minuten

XL-versie

Aantal rollen:Maximaal 53
Aantal liedjes:12
Speelduur:80 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals