De verdwijning van de mislukte barbie

Eefie, Pepijn, Joost en Nina wonen in Hotel de Korenwolf, het hotel van hun ouders. Samen met Oma, die er ook een kamer heeft, vormen ze de Bende van de Korenwolf.

Op een dag komen er drie nieuwe gasten: een rijk echtpaar met hun zo te zien nogal verwende dochtertje. De man vindt het knusse hotelletje erg leuk maar de vrouw en het dochtertje vinden het maar een armoedige boel en willen snel weer weg. Na veel geruzie blijven ze. Het meisje is zo opgetut dat ze wel een barbie lijkt, maar dan een mislukte. Als ze Eefie in de gang tegenkomt doet ze heel stom. Het kan de bende dan ook niks schelen als de barbie even later op de parkeerplaats zit te huilen. Tot haar ouders een uurtje later melden dat hun dochter verdwenen is. Paniek!

Er volgt een zoekactie en het wordt zelfs even eng als blijkt dat er een rare zwerver in de buurt rondhangt, maar de barbie blijft spoorloos. Tot de Bende haar per ongeluk vindt…..in de toneelzaal.Dan blijkt dat de barbie eigenlijk een verdrietig en ook best wel lief meisje is dat niet meer op kan tegen het eeuwige geruzie van haar ouders. De Bende zou de Bende niet zijn als ze niet een verrassend plan bedenkt om die ouders eens en voor altijd duidelijk te maken dat het zo niet langer gaat.

Tekst:Jacques Vriens, Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Annet Schaap
Uitgever:Van Holkema en Warendorf
Aantal rollen:Minimaal 11, maximaal 19
Voor:Groep 7/8
Aantal liedjes:7
Speelduur:60 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals