Help! We hebben geen musical

Groep acht wacht met spanning op meester Rob. Die gaat vandaag namelijk bekend maken welke afscheidsmusical hij heeft uitgekozen. Samen met vier leerlingen, Angela, Lisette, Rachid en Tommy, heeft hij in het geheim een scène voorbereid om daarmee de klas te overtuigen. En jawel, daar zijn ze! De vijf spelen een jolig stukje uit de musical ‘Bonje op camping Hotseflots’.

Als het klaar is valt er een pijnlijke stilte. De klas vindt het helemaal niks! Zó twintigste eeuws! Ze willen een musical van nu! Nee, deze gaan ze dus echt niet doen! Helaas is met de aankoop van ‘Hotseflots’ het hele budget verbruikt. Met andere woorden: deze musical of géén musical! Paniek! Wat nu? Als aangedragen alternatieven (talentenjacht, dropping, bingo) ook niet blijken aan te slaan zit er maar één ding op: zelf een musical maken.

Maar dat valt nog niet mee. Eén groepje wil een echte zwijmelmusical à la Disney, een ander groepje gaat voor vette rock ’n roll, er is een groepje rapliefhebbers, een paar meiden willen een echte dansshow, kortom, eendracht is ver te zoeken. Dan besluiten ze werkgroepjes te maken. Het groepje met het beste idee wint. IJverig gaan ze allemaal aan de slag. Ze hebben maar drie dagen om zich voor te bereiden! De ontknoping is zowel verrassend als spectaculair!

Proeftekst HELP! We hebben geen musical

Help Demo

Tekst:Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Rikke de Waard
Uitgever:Het Verkeerde Beentje
Aantal rollen:Minimaal 18, maximaal 31
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:10
Speelduur:70 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals