De gevangen prinses

Hoog in de bergen, in een vervallen kasteel, wordt een Prinsesje gevangen gehouden door Vieze Trollen en Enge Draken. Zomaar, voor de lol. En ook wel een beetje omdat trollen en draken niks anders te doen hebben. Het hek hebben ze met een betoverd hangslot afgesloten. Prinsesje kan er niet uit.

Het kasteel ligt zo afgelegen dat het onwaarschijnlijk is dat er toevallig een Prins langs zal komen om verliefd op de Prinses te worden en haar te bevrijden. Wie er wel langskomen? Een paar pratende vogeltjes, een groepje tovenaars, een Sultan met zijn harem, een mooi meisje met een dappere ridder, een vogelverschrikker en een leeuw. En tenslotte, jazeker, toch ook een verdwaalde Prins. Tegen die tijd zijn de draken het hartverscheurende gehuil van het Prinsesje zo spuugzat dat ze blij zijn dat de Prins haar meeneemt. Eind goed, al goed.

De gevangen Prinses is een humorvolle musical voor de onderbouw met prachtige liedjes van Ad Wammes.

Proeftekst De gevangen prinses

gevangen.prinses.demo

Tekst:Betty Wiegmans, Jan de Waard en de kinderen van basisschool “De Notenbalk” (Harmelen)
Muziek:Ad Wammes
Illustratie::Nanja de Waard
Voor: De onderbouw
Aantal rollen:32 (dubbelrollen of uitbreidingen mogelijk)
Aantal liedjes:9
Speelduur:50 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals