Een boom voor het Babbelplein

De honden en katten van het Babbelplein zijn het zat. Er is in de hele buurt geen boom om tegenaan te plassen of je nagels aan te scherpen. Dat komt door de SSS-wet. Straten, stoepen en stenen. Bomen geven teveel troep, vindt de burgemeester. Maar omdat hij een goede burgemeester is geeft hij Vlok, Mini, Mitzi, Boender en Grandeur toestemming om een boom te zoeken voor het Babbelplein. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want de honden en katten van het Babbelplein willen niet zomaar een boom. Het moet de grootste en mooiste boom van Nederland zijn! En hoe kom je daar aan als hond of als kat?

Het boek van Henk Hokke heeft in 1996 een vermelding van de Stichting Nederlandse Kinderjury verdiend dus de vraag of het verhaal kinderen aanspreekt hoeft nauwelijks gesteld te worden. Doordat negen van de dertien tekstrollen door honden en katten worden gespeeld en ook het koor in verschillende huiden kruipt: de tijd (seconden, minuten en uren), het tuincentrum (coniferen en struiken) en het bos (bomen), is het een echt kostuum- en grime-stuk geworden. Bovendien zijn van de zeven liedjes er vijf voor koorzang gemaakt zodat het ‘samen’ doen voorop staat. De rollen zijn verdeeld in A, B en C categorie wat betreft de hoeveelheid te leren tekst maar bovenal is gelet op de speelbaarheid voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar oud.

Proeftekst Een boom voor het Babbelplein

boombabbelplein.Demo

Tekst:Henk Hokke en Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Martijn Steinz
Uitgever:La Riviere & Voorhoeve
Aantal rollen:Minimaal 13 (Spreektekst), maximaal 30 (17 rollen met zang en beweging)
Voor:Groep 5/6
Aantal liedjes:7
Speelduur:50 – 60 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals