Een feest van smaak

In een land, ergens hier ver vandaan, zit de hele hofhouding te wachten op de Koningin, want er gaat weer eens heerlijk en overdadig gegeten worden. Maar als de Koningin eindelijk verschijnt geeft ze de Sterrenkundige het woord. Die vertelt dat er vreemde wezens van een andere planeet in aantocht zijn. In paniek kruip iedereen onder tafel. De ruimtewezens arriveren maar zijn erg vriendelijk en vragen de Hofhouding en de Koningin om hulp bij een groot probleem: hun voedselvoorraad is bedorven. Ze hebben voor minstens twee weken nieuwe mondvoorraad nodig om weer thuis te komen, alleen: ze moeten wel voedsel hebben waar alles in zit. Dat zijn ze gewend. Of wij mensen ook voedsel hebben dat alle noodzakelijke stoffen bevat? Daarop weet niemand het antwoord.

De Bankier komt op een briljant idee. De ruimtewezens worden onderverdeeld in kleine groepjes en elk groepje gaat onder leiding van een Lid van de Hofhouding op bezoek bij een voedselsegment. Eén groepje gaat zuivel uitproberen, een tweede groepje proeft alles op het gebied van vlees, een derde groepje doet de graanproducten. Op deze manier passeert alles wat onze aarde aan voedsel te bieden heeft de revue. Vis, zoetigheid, drank, groente en fruit en nog veel meer. En steeds wordt die ene vraag gesteld: zit alles er in? Helaas moet aan het eind geconstateerd worden dat er niet iets is waar echt alles inzit. Wat nu?

Dan suggereert iemand dat het niet slim is om je op één voedselsegment te richten maar dat het om de combinatie gaat. Gevarieerd eten en drinken, daar komt het op neer.In gezelschap van een kok en duizend ingrediënten verlaten de ruimtewezens vol goede moed en een ervaring rijker de aarde.

‘Een feest van smaak’ kan worden gespeeld door de hele school.De musical zit zo in elkaar dat elke groep zelfstandig zijn eigen scène kan voorbereiden. Elke groep heeft ook zijn eigen lied. Groep 6 (of 7) speelt voor ruimtewezens en zorgt voor de verbindende lijn. Docenten, personeel en ouders spelen de Hofhouding.

Pas op de voorlaatste dag kunnen de scènes worden samengevoegd tot het gewenste geheel. De uitvoering is zo georganiseerd dat alle leerlingen de musical, waar ze zelf aan meedoen, kunnen zien.

Proeftekst Een feest van smaak

feest van smaak.Demo

Tekst:Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Shutterstock
Voor:

De hele school

Aantal rollen:Tekstrollen: 9 volwassenen, 32 tekstrollen in groep 6 (eventueel aangevuld met een andere groep), verder vanaf groep 3 elke groep 7 tekstrollen
Aantal liedjes:11
Speelduur:75 minuten

Scholen tot en met 100 leerlingen: 5 handleidingen, 10 leerlingenboekjes of digitale tekst, 5 CD’s: €155

Scholen met 101 – 150 leerlingen: 7 handleidingen, 10 leerlingenboekjes of digitale tekst, 7 CD’s: €195

Scholen met 151 – 200 leerlingen: 8 handleidingen, 10 leerlingenboekjes of digitale tekst, 8 CD’s: €225

Scholen met meer dan 200 leerlingen: 10 handleidingen, 10 leerlingenboekjes of digitale tekst, 10 CD’s: €255

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals