Geen stille nacht

Het verhaal is een uitgebreide bewerking van het prentenboekje ‘Geen Stille Nacht’ van Nicholas Allan, uitgegeven door Zirkoon.

Herbergier David en zijn vrouw Lena hebben net buiten het dorp een herberg gebouwd die ze vol trots ‘Herberg De Stilte’ noemen omdat het er ‘s nachts zo heerlijk stil is. Op de openingsavond zijn er veel gasten en het is volop feest. Om twaalf uur gaat het dan gebeuren: iedereen gaat slapen en genieten van de uitzonderlijke stilte. Tenminste, dat is de bedoeling. Dan wordt de rust echter wreed verstoord door ene Jozef en zijn zwangere vrouw Maria. Omdat alle kamers door feestgangers bezet zijn krijgen ze de stal toegewezen. Net als iedereen weer bijna slaapt komt er een kudde schapen met een stel herders lawaai maken. De sfeer wordt er niet beter op als er even later ook nog eens drie Wijzen uit het Oosten aanbellen. David en Lena en hun gasten pikken het niet meer. Ze gaan boos naar de stal om verhaal te halen. Echter, wat ze daar aantreffen……! De aanblik van een prachtige, ontwapenende, pasgeboren baby, omringd door zingende engelen doet alle harten smelten.

‘Geen Stille Nacht’ is een vriendelijke maar ook humoristische Kerstmusical die het klassieke Kerstverhaal vanuit een verrassend perspectief vertelt, zonder religieus te worden. Daardoor is de musical geschikt voor diverse vormen van onderwijs.

Proeftekst Geen stille nacht

geen.stille.nacht.demo

Tekst:Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Nicholas Allan
Uitgever:Zirkoon
Aantal rollen:32
Voor:De hele school, te spelen door groep 6 en/of 7
Aantal liedjes:4
Speelduur:40 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals