De B@nd grijpt in

In de nieuwe klas van Johan zitten een paar opvallende kinderen: drie hippie-achtige types uit een raar gezin, maar ook de mooie Zara, die weliswaar in Afghanistan is geboren, maar al vanaf haar eerste jaar in Nederland woont. Als de ‘hippies’ horen dat Johan gitaar speelt vragen ze hem in hun bandje. Bijna tot zijn eigen verbazing zegt Johan ja en komt op die manier terecht in de kunstenaarskolonie waar de drie met hun vader en twee moeders wonen. Dit tot onbegrip van andere klasgenoten en vooral van Johans vader, een degelijke politieman. Intussen gebeurt er iets naars. Omdat de ouders van Zara de procedures niet helemaal goed hebben gevolgd moet het gezin alsnog het land uit. Zara dreigt te worden uitgezet naar Afghanistan, een land dat ze niet kent en waarvan ze de taal niet spreekt. Natuurlijk komt de klas in opstand. Maar omdat de minister onvermurwbaar lijkt verzint De B@nd (zo heet inmiddels het bandje van Johan en de hippies) een list. Door een slim geregeld optreden in De Wereld Draait Door zetten ze de minister voor het blok. En met succes! Zara mag blijven.

De B@nd grijpt in‘ is een optimistische musical met een uiterst actueel thema. De hoofdlijn van het verhaal is het ontstaan van De B@nd en de onderlinge strubbelingen die daaruit voortvloeien. Halverwege verschuift de aandacht echter naar de dreigende uitzetting van Zara en de hartverwarmende reactie van haar klasgenoten daarop. Hoogtepunt en tevens happy end is Zara’s optreden bij De Wereld Draait Door. 

Joep van Deudekom schreef zijn gelijknamige boek naar aanleiding van ‘de zaak Mauro’. Het onderwerp heeft daarna aan actualiteit niets ingeboet.

De musical bevat acht liedjes en twee raps. Hij is geschreven op een duur van vijf kwartier. Zoals u van ons gewend bent zit er veel humor in de tekst en zijn de 32 rollen zo verdeeld dat iedereen tot zijn/haar recht kan komen.

De B@nd grijpt in. Proeftekst

Tekst:Jan de Waard naar De B@nd grijpt in van Joep van Deudekom
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Heleen Brulot
Uitgever:Leopold ©2013 De musical wordt uitgegeven met een licentie van Maaiveld B.V.
Aantal rollen:Minimaal 20, maximaal 32
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:10 waaronder 2 raps
Speelduur:75 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals