Belly B

Demi is een verlegen meisje dat tot haar eigen verbazing door een ‘talent-scout’ van een casting-bureau wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep: ‘Belly B.’ Met lood in de schoenen gaat ze naar de auditie. Daar ontmoet ze Macy, Kes en Sabrina, maar ook de arrogante platenbaas Mark de Bont.

Als koortje achter de populaire en bloedmooie zanger Roy doen de vier meiden vervolgens mee aan een talentenjacht die rechtstreeks op TV wordt uitgezonden! Maar voordat het zover is heeft Demi heel wat te overwinnen. In de finale moeten ze het opnemen tegen een steengoeie rap-groep en een zanger die zelf z’n teksten schrijft. Tot overmaat van ramp haakt Roy af omdat hij de spanning niet meer aankan. En dan stapt Demi voorgoed uit haar eigen schaduw.

Schrijfster Mirjam Oldenhave weet zoals altijd weer de goede snaar te raken als het de wereld van opgroeiende schoolkinderen betreft. ‘Belly B.’ is spannend en herkenbaar en staat bol van muziek. 4 stevige rap-nummers, 2 gevoelige balades en 6 swingende koorliedjes maken van ‘Belly B.’ een rijke en afwisselende musical, speciaal voor groep acht! In de musical kunnen 22 tot 50 leerlingen meespelen.

Proeftekst Belly B.

belly.b. Demo

Tekst:Jan de Waard n.a.v gelijknamige het boek van Mirjam Oldenhave
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Marijn Olyslagers
Uitgever:Ploegsma
Aantal rollen:Minimaal 22, maximaal 50
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:15
Speelduur:Ongeveer 75 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals