De keizer wil een kerstverhaal

De Keizer is een nors en nukkig man. Op de meest onverwachte momenten wil hij de meest onverwachte dingen en zijn lakeien moeten dan maar zien dat ze zijn wensen onmiddellijk in vervulling brengen want anders….. Zo wil hij bijvoorbeeld hartje zomer ineens Sinterklaasavond vieren. En je weet ook nooit wanneer hij jarig wenst te zijn. Kerstmis? Midden in de herfstvakantie kan hij ineens een kerstboom willen. Zie dan maar eens aan kerstballen te komen! Dit jaar echter gaat alles anders. Het is al 23 december en er is nog met geen woord over Kerstmis gerept. De lakeien beginnen al te hopen dat……. als ineens de stem van de keizer door het paleis dondert: “IK WIL HET KERSTVERHAAL!!!!” En jawel, de Keizer wil niet zomaar een Kerstverhaal, hij wil HET Kerst-verhaal. Maar niemand weet wat dat is: HET Kerstverhaal. Wanhopig doet de een na de ander een dappere poging maar de Keizer is nergens tevreden mee. Geen enkel verhaal, geen enkel gedicht of lied, zelfs niet het in allerijl opgevoerde Kerstspel voldoet aan die ENE eis. Dan verschijnt er ineens een arme soldaat ten tonele. Hij hoort helemaal niet in het paleis thuis. De Keizer is dan ook furieus en dreigt de soldaat iets aan te doen. Hij daalt af van zijn troon en…

‘De Keizer wil een Kerstverhaal’ is een sfeervolle en fantasierijke Kerstmusical, gebaseerd op een verhaal van Paul Biegel. Alle aan Kerstmis gerelateerde elementen, zowel de religieuze als de niet-religieuze, zijn er op knappe wijze in verweven. De ‘moraal’ is er een van algemeen geldende waarde: ‘wees mens onder de mensen, stel je niet boven de ander’. In deze korte musical zitten vier liedjes en vooral veel humor.

Proeftekst De keizer wil een kerstverhaal

keizer.kerst.demo

Tekst:Paul Biegel, Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Sandra Klaassen
Het verhaal:Kerstverhaal
Uitgever:Van Holkema en Warendorf
Aantal rollen:Minimaal 12, maximaal 26
Voor:De hele school, te spelen door de midden- en bovenbouw
Aantal liedjes:4
Speelduur:40 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals