En de groeten van groep acht

Ieder jaar gaat meester Siem Terhorst met zijn achtste groep als afscheid van de basisschool een week naar het eiland. En ieder jaar is het weer raak: keten op de slaapzaal, nachtelijke strandwandelingen, de vuurtoren beklimmen….. Hoe zal het dit jaar gaan ? Met vrolijke Willeke, die bang is dat ze heimwee krijgt. Met stoere Michiel, die een geheim heeft waar alleen de meester vanaf mag weten. Met Frans, die altijd zo stil is en vaak gepest wordt. En met de meester zelf, die ook afscheid neemt. Een bijzondere week wordt het zeker…..

Het boek is heel populair op de basisscholen omdat het een herkenbare situatie beschrijft. Het gaat over het laatste schoolkamp en alle emoties daar omheen. En het gaat over verliefd zijn. Maar het gaat ook over pesten, en de kwalijke gevolgen daarvan. Maar het gaat vooral over een groep acht die op het punt staat de veilige basisschool te verlaten. De teksten zijn herkenbaar en zeker ook humoristisch. De sfeer is opgewonden en de muziek sluit daar bij aan. Alleen al vanwege de titel is “En de groeten van groep acht” de ideale afscheidsmusical.

Proeftekst En de groeten van groep acht

groetenvangroepacht.Demo

Tekst:Jan de Waard en Jacques Vriens
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Annet Schaap
Uitgever:Van Holkema en Warendorf
Aantal rollen:Minimaal 19, maximaal 33
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:9
Speelduur:80 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals