De zaak Kluitjes

Isabelle, Joram, Sam, Minoes en Lotte hebben detective-club ‘de Wiz-Kids’ opgericht. Ze ontmoeten Kyra, die een probleem heeft, en besluiten haar te helpen. Wat is het geval? De grootouders van Kyra zitten in bejaardenhuis ‘De Gouden Horizon’ en zuchten onder het schrikbewind van de nieuwe directrice: mevrouw Kluitjes. Het mens is zo super-hygiĆ«nisch dat ze het houden van huisdieren verbiedt. Op deze manier hoopt ze de eerste prijs te winnen in de ‘Bejaardentehuis-van-het-jaar-competitie’. Als de Wiz-Kids erin slagen de bejaarden zover te krijgen dat ze voor hun rechten durven opkomen grijpt Kluitjes naar zwaardere middelen. Ze drogeert de bejaarden met geheimzinnige pilletjes. De geplande demonstratie valt in het water maar de Wiz-kids ontdekken waar Kluitjes haar pilletjes bewaart. Kluitjes wordt ontmaskerd en gedwongen vervroegd met pensioen te gaan. Huisdieren zijn vanaf dat moment weer welkom in huize ‘De Gouden Horizon’.

‘De Zaak Kluitjes’ is in eerste instantie gemaakt voor de jeugdafdeling van de Dierenbescherming, ‘Kids for Animals’. Het basisverhaaltje is ontleend aan een oude musical van Frank Herzen maar uitgewerkt tot een nieuwe, frisse en humoristische musical met zowel swingende als melodieuze liedjes. De Wiz-Kids zingen popmuziek en de bejaarden smartlappen. De rol van mevrouw Kluitjes is een dragende rol die redelijk wat vergt.

Proeftekst De zaak Kluitjes

kluitjes.Demo

Tekst:Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Bernadette Notten
Uitgever:Van Holkema en Warendorf
Aantal rollen:Minimaal 19, maximaal 27 (+ eventueel dans)
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:8
Speelduur:80 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals