De rapper, de nerd en het meisje

Het is een leuke klas, de klas van Roxanne met haar vriendinnenploeg, Kevin met z’n rapgroepje en de ‘nerds’ Sebastiaan en Joost. Ze gaan bijna op kamp en zijn dus druk in de weer met de voorbereidingen voor de bonte avond.

Intussen: Sebastiaan is al maanden hopeloos verliefd op Roxanne maar hij is verlegen en schaamt zich voor zijn grote neus. Roxanne is op haar beurt hotel-de-botel van Kevin, die zo met zijn muziek bezig is dat hij niks in de gaten heeft. Met haar vriendinnen bedenkt ze allerlei manieren om Kevin te veroveren. Sebastiaan schrijft in stilte prachtige liefdesgedichten. Hij verzint het plan om één van zijn gedichten door de rapgroep van Kevin te laten rappen op de bonte avond, in de hoop dat Roxanne het op die manier te horen krijgt. Dat lukt, maar Roxanne denkt nu dat de tekst door Kevin is geschreven en dat de verliefdheid dus wederzijds is. En dat was niet helemaal de bedoeling…

Jan de Waard bewerkte zijn eigen boek tot een meeslepende musical waarin naast de drie hoofdfiguren ook klasgenoten, docenten en familieleden ruimschoots aan bod komen. Drie presentatoren praten het geheel op vlot wijze aan elkaar en zorgen er voor dat het publiek niets zal missen van de bijzondere verhaallijn.

Zowel het boek als de musical zijn losjes gebaseerd op het toneelstuk Cyrano de Bergerac, maar helemaal naar deze tijd geschreven. Er zit veel humor in en herkenbare groep-acht-perikelen komen voorbij. De muziek bestaat, en hoe kan het anders met zo’n titel, voor een deel uit rapnummers. De overige liedjes zijn afwisselend fris en gevoelig.

rapper, nerd, meisje  Demo

Tekst:Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Foto: Mark Stassen  Styling: Carmen van Eenennaam
Uitgever:Ger Guijs Rotterdam
Aantal rollen:Minimaal 17, maximaal 32
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:11
Speelduur:90 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals