de familie Schreeuwstra

Het verhaal gaat over een erg lawaaierig en druk gezin (ze heten Janssen maar worden door iedereen Schreeuwstra genoemd) dat nieuwe buren krijgt. Die nieuwe buren zijn erg op hun rust gesteld, dus daar gaat het al fout. Bovendien hebben die nieuwe buren een wat merkwaardige zoon die graag detective wil worden en zijn lawaaierige buren als proefkonijnen gebruikt. Daarnaast is er verwarring over een duur schilderij en een oma die niet in het duffe bejaardentehuis wil blijven. De musical staat bol van humor en de muziek (8 liedjes) sluit daar vrolijk bij aan.

Schrijver Dolf Verroen heeft, zoals bekend, een onbeperkte fantasie en maakt daar ook in dit boek volop gebruik van. Door zich te beperken tot de twee gezinnen creeƫrt hij een situatie die zich uitstekend leent voor een bewerking tot kleine maar toch volwaardige musical.

Proeftekst De familie Schreeuwstra

schreeuwstra Demo

Tekst:Dolf Verroen, Hans Aalbersberg, Jan de Waard
Muziek:Jan de Waard
Illustratie:Julliette de Wit
Uitgever:Van Goor
Aantal rollen:Minimaal 11, maximaal 14
Voor:De bovenbouw
Aantal liedjes:8
Speelduur:70 minuten

Geen musical is compleet zonder de juiste liedjes

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijk afscheid geven van groep 8? Dan kiest u via onze website eenvoudig een geschikte eindmusical voor de basisschool. Vervolgens bestelt u deze eenvoudig door het invullen van het bestelformulier. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan musicals voor groep 8? Bel dan gerust naar 073 614 47 55.

Bekijk ook eens deze musicals