header doek Het Verkeerde Beentje

Afscheidsmusical De Boskampi's

boskampis

De Boskampi's

Tekst: Marjon Hoffman, Jan de Waard
Muziek: Jan de Waard
Illustratie: Annet Schaap
Uitgever: Ploegsma
   
Aantal rollen: Minimaal 17, maximaal 53
Voor: Groep 7/8
Aantal liedjes: 12
Speelduur: 90 minuten
Prijs: Zie de prijslijst

De jonge schrijfster Marjon Hofman schreef een vrolijk boek over de jongen Rik, die, door zich als Italiaanse maffioos voor te doen, op meer respect denkt te mogen rekenen. Dat levert de nodige hilarische taferelen op. Het muzikale commentaar wordt geleverd door ‘De Reppers’ in een vijftal swingende hip-hop nummers.

Eigenlijk had Rik Boskamp liever een andere vader gehad. Eentje die niet zo’n verstrooide sukkel was. Eentje die niet, net als Rik zelf, door de kinderen wordt gepest. In maffiafilms gaat het er heel anders aan toe! Rik wil ook wel bij de maffia horen: je kunt alles doen zonder er straf voor te krijgen en iedereen vindt je cool. Niemand zal het in z’n hoofd halen om je te pesten. Als hij en zijn vader gaan verhuizen naar een ander dorp besluit Rik dat hij voortaan Rikki Boskampi heet. De hele buurt gelooft Riks verhaal over zijn maffia-vader, en iedereen wordt doodsbang voor De Boskampi’s. Het leven is ineens een stuk comfortabeler. Alleen, hoe hou je je verhaal tot in lengte van dagen geloofwaardig?

De musical volgt het prachtige boek van Marjon Hoffman in grote lijnen en heeft een hoog humorgehalte. Er zitten maar liefst elf liedjes in waarvan er vijf als rap (hip-hop) zijn geschreven.

Proeftekst De Boskampi's

Boskampi's.demo

De liedjes

Facebook Het Verkeerde Beentje Twitter Het Verkeerde Beentje