header doek Het Verkeerde Beentje

Afscheidsmusical Belly B.

belly.b

Belly B.

Tekst: Mirjam Oldenhave, Jan de Waard
Muziek: Jan de Waard
Illustratie: Marijn Olislagers
Uitgever: Ploegsma
   
Aantal rollen: Minimaal 22, maximaal 45 à 50
Voor: Groep 7/8
Aantal liedjes: 12
Speelduur: 90 minuten
Prijs: Zie de prijslijst

Demi is een verlegen meisje dat tot haar eigen verbazing door een ‘talent-scout’ van een casting-bureau wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep: ‘Belly B.’ Met lood in de schoenen gaat ze naar de auditie. Daar ontmoet ze Macy, Kes en Sabrina, maar ook de arrogante platenbaas Mark de Bont.

Als koortje achter de populaire en bloedmooie zanger Roy doen de vier meiden vervolgens mee aan een talentenjacht die rechtstreeks op TV wordt uitgezonden! Maar voordat het zover is heeft Demi heel wat te overwinnen. In de finale moeten ze het opnemen tegen een steengoeie rap-groep en een zanger die zelf z’n teksten schrijft. Tot overmaat van ramp haakt Roy af omdat hij de spanning niet meer aankan. En dan stapt Demi voorgoed uit haar eigen schaduw.

Schrijfster Mirjam Oldenhave weet zoals altijd weer de goede snaar te raken als het de wereld van opgroeiende schoolkinderen betreft. ‘Belly B.’ is spannend en herkenbaar en staat bol van muziek. 4 stevige rap-nummers, 2 gevoelige balades en 6 swingende koorliedjes maken van ‘Belly B.’ een rijke en afwisselende musical, speciaal voor groep acht! In de musical kunnen 22 tot 50 leerlingen meespelen.

Proeftekst Belly B.

belly.b.demo

De liedjes

Facebook Het Verkeerde Beentje Twitter Het Verkeerde Beentje